Zespół ds. bezpieczeństwa żywności, pasz i utylizacji

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Zespół ds. bezpieczeństwa żywności, pasz i utylizacji

1. Kierownik

   - mgr inż. zootechnik - Kamila Mikołajczyk

     Starszy Inspektor Weterynaryjny ds. pasz i utylizacji

     tel. 663 200 594

2. Inspektorzy

    - inż. Norbert Jasiecki

       Inspektor Weterynaryjny ds. bezpieczeństwa żywności

      tel. 609 808 375

    - lek. wet. Katarzyna Kotwica

       Inspektor Weterynaryjny ds. bezpieczeństwa żywności

       tel. 663 200 824

    - mgr inż. Anna Kwaśnik

      Inspektor Weterynaryjny ds. bezpieczeństwa żywności

3. Referent

    Weronika Wojnowska

    Referent ds. bezpieczeństwa żywności, pasz i utylizacji

 

Powiatowy Lekarz Weterynarii prowadzi nadzór nad następującymi podmiotami gospodarczymi:
  • rolnicy / gospodarstwa rolne w zakresie wytwarzania surowców roślinnych i zwierzęcych na etapie produkcji pierwotnej, w tym hodowla zwierząt gospodarskich przeznaczonych do produkcji żywności, uprawa roślinnych  materiałów paszowych oraz wytwarzania pasz gospodarskich i stosowania ich w żywieniu utrzymywanych zwierząt,
  • obrót paszami – punkty sprzedaży w zakresie warunków magazynowania oraz wprowadzania do obrotu pasz przemysłowych, w tym materiałów paszowych,
  • wytwórnie pasz – w zakresie składowania, wytwarzania i wprowadzania do obrotu pasz przemysłowych,
  • wytwórnie materiałów paszowych w postaci ubocznych produktów przemysłu spożywczego (młyny, zakłady ziemniaczane i tłuszczowe lub browarnie oraz gorzelnie) w zakresie składowania, wytwarzania i wprowadzania  do obrotu,
  • fermy zwierząt futerkowych, w tym zwierząt mięsożernych – w zakresie stosowania ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego oraz produktów pochodnych w żywieniu utrzymywanych zwierząt,
  • wytwórcy karmy pochodzenia zwierzęcego przeznaczonej do wprowadzenia do obrotu dla innych posiadaczy zwierząt futerkowych - w zakresie przyjmowania i składowania ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego oraz wytwarzania  produktów pochodnych – gotowej karmy,
  • składy i magazyny ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego oraz produktów pochodnych w zakresie przechowywania i wprowadzania do obrotu,
  • firmy transportowe w zakresie przewożenia pasz, w tym materiałów paszowych oraz ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego i produktów pochodnych,
  • magazyny i skupy zbóż, rzepaku w zakresie przyjmowania i składowania.

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2015-06-09
Data publikacji:2015-06-09
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:8330